Sandby kafferosteri – Illubador Wutete

Sandby_Singel-Estate_rev

Sandby kafferosteri – Illubador Wutete

109,00 kr

Illubador Wutete
Ett tvättat kaffe med elegant syra och toner av citrus, vinbär och grönt äpple. Rekommenderas till samtliga filtermetoder så som Aeropress, porslinsfilter, Clever och filterbryggare.

250gr

 

Slut i lager

Produktbeskrivning

Illubador Wutete – Från Etiopien

Ett kaffe med elegant syra och toner av vinbär och grönt äpple. Vi har rostat denna batch ”Norge-style”, dvs tagit ut den under första crack för att maximera frukten och syran i kaffet.

Detta kooperativ odlar/plockar kaffe både i ”semi-skog” och kaffe som växer vilt i skogen i vulkanisk jord. Plantagen befinner sig på 1600 möh eller högre och de producerar totalt cirka 500 säckar kaffe per år. Efter skörd sorteras kaffet så att eventuella defekter eller omogna frukter som plockats av misstag tas bort.

Därefter får kaffet ligga i vattenbad i 10 timmar för att sedan ”torka” i ca. 4-6 timmar i skugga innan fruktköttet tas bort. Däremellan sorteras kaffet åter igen för att säkerställa att det bara är förstklassiga bönor som sedan tvättas. Torkningen sker under under tio dagar på upphöjda torkbäddar.

Smaken är mycket ren och söt med toner av vinbär och äpple. Ett fantastisk kaffe som lämnar få oberörda och den höga kvaliteten känns genom hela koppen. Som bryggmetod rekommenderar vi samtliga filtermetoder så som Aeropress, porslinsfilter, Clever och filterbryggare.

Land: Etiopien
Kooperativ: Wutete
Region: Illubabor
Union: Ormia Coffee Farmers Cooperative Union
Medlemmar: 168st varav 150 är män och 18 är kvinnor.
Art: Etiopisk Heirloom
Process: Tvättat

 

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Sandby kafferosteri – Illubador Wutete”