Blekinge kafferosteri – Brasilien Sertão

Rea!
Brasilien Sertao

Blekinge kafferosteri – Brasilien Sertão

109,00 kr 89,00 kr

Brasilien Fazenda Sertão. Natural. Mellanrost.
Doft: Choklad, mandel, mogna körsbär.
Smak: Mörk choklad-sötma, torkade frukter (röda bär), kakao-finish. Mycket kropp, mild syra, fylligt.
250gr. Rostningsdatum 27/1 eller senare. Prissänkt pga sent datum

 

Slut i lager

Produktbeskrivning

Specialkaffe från Blekinge kafferosteri.

Brasilien . Fazenda Sertão. Natural. Mellanrost . Doft: Choklad, mandel, mogna körsbär.  Smak: Mörk choklad-sötma, torkade frukter (röda bär), kakao-finish. Mycket kropp, mild syra, fylligt.

Namn: Fazenda Sertão
Gårdens totala område (tunnland): 1 976
Total areal planterad med kaffe: 519
Bönsort: Yellow Bourbon
Man odlar även: Red Bourbon, Yellow Catuaí, Acaia, Mundo Novo, Icatu och Catucaí
Genomsnittliga totala produktionen (säckar): 6 200
Genomsnittlig Pulped Natural Produktion: 2 800
Genomsnittlig Natural Produktion: 3 400

Gården Sertão ägs av Sertão Group, ett familjeföretag med mer än 100 års historia i produktion och marknadsföring av högkvalitativt kaffe. Gården Sertão, som ligger i Carmo de Minas, södra Minas Gerais, ärvdes av José Isidro Pereira och Nazareth Dias Pereira och hanteras nu av deras söner och svärföräldrar. Regionen är känd för sitt mineralvatten, perfekt kombination av latitud och höjd, bergig terräng, väldefinierade säsonger och bördig jord.

De gynnsamma klimat och odlingsförhållanden som finns i södra Minas har resulterat i en utökning av företagets kaffeprogram. Sertãokoncernen har nu stora områden som är planterade med kaffe och ständigt utveckla infrastrukturen kan producera ett brett utbud av högkvalitets arabicakaffe till både inhemska och internationella marknader.

I ett försök att säkerställa och främja ett miljömässigt hållbart arbetssätt drivs program för att bevara vattenkällor, vilda djur, skogar och annan vegetation och mark. Allt vatten som används i tvättankar och pulpers återvinns, vattenrester förs till sedimenteringsdammar för att undvika överdriven användning av vatten och förorening av den omgivande miljön. De skal av mosat kaffe, som är rika på näringsämnen, används som gödningsmedel och organiskt material i kaffefälten.

Även om kaffe är en gammal handelsvara i Brasilien har landet under de senaste 10-12 åren visat upp sitt allra bästa kaffe och de senaste 7-8 åren har kaffe i Carmo de Minas kommun varit särskilt anmärkningsvärd.

Carmo är en by bland tjugo i Mantiqueira regionen, söder om Minas Gerais-regionen, i Sul de Minas. På samma sätt som Bourgogne är ett viktigt namn i den franska vinvärlden har Carmo de Minas blivit en destination i den brasilianska kaffevärlden. Det som är speciellt med just detta kaffe kan hänföras till topografiska och klimatförhållanden, men som alltid, att det finns engagerade människor – från att plocka kaffebären till behandling; båda helt avgörande för produktens kvalitet. Människor gör skillnaden.

Även om många av gårdarna i området har vunnit priser och rönt uppmärksamhet på senare år har det inte riktigt varit radikala förändringar i jordbruket och bearbetningsmetoder. Inte ens när det gäller att plocka. Vi tror att området har nått sin status med lite tur, bra växtförhållanden, bra växtmaterial – mestadels Bourbon – men annars helt vanligt hantverk. Dock har bra kaffe kommit ur allt detta och som ett resultat, har Carmo vunnit allt i Cup of Excellence-tävlingar.

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Blekinge kafferosteri – Brasilien Sertão”